Հայաստանի հյուրանոցների տեղեկատու
Մուտք

Խորովածի փառատոն

Խորովածի համահայկական փառատոնը անց է կացվում 2009թ. սկսած և հիմնական նպատակն է խորովածի հայկական տարբերակի հանրահռչակումը, ինչպես նաև հայկական տուրիստական գոտիների անճանաչ անկյունների հանրահռչակումը: Ի սկզբանե Խորովածի համահայկական փառատոնը անց է կացվել Ախթալա քաղաքում, իսկ 2016թ. Ախթալան ճանաչվեց խորովածի մայրաքաղաք: Խորովածի փառատոնը մրցույթ-փառատոն և ցուցահանդես-վաճառք է:

Փառատոնի նպատակն է` 
  • Հանրության ուշադրությունը մեկ անգամ ևս  բևեռել, այն հանգամանքին, որ հետաքրքիր կյանք կա նաև Երևանից դուրս
  • Նպաստել տարածաշրջանի սոցիալ-տնտեսական զարգացմանը
  • Նպաստել քաղաքի բրենդավորմանը 
  • Մասսայականացնել և  ճանաչելի դարձնել խորովածի պատրաստման ավանդական և տեսակները 
  • Խորովածի տեսակների պատրստման արժանահիշատակ նյութերի ներկայացում 
  • Փառատոնի տարածքի կառավարում   
  • Փառատոնի մասնակիցների՝ հանրության ժամանցի կազմակերպում 
  • Մասնակից թիմերի ձևավորումը 
  • Ազգագրական ավանդույթների ներկայացում   
  • Զանգվածային լրատվամիջոցների օժանդակությամբ փառատոնի լուսաբանում Խոհանոցը ոչ միայն նյութական, այլ նաև ազգային հոգևոր, մշակութային արժեք է
 Եվ խոհանոցի ներկայացումը տոն է ոչ միայն խոհանոցի, այլ նաև առիթ ներկայացնելու ազգային տեսակն ու հնագույն մշակութային ավանդույթները, և մեկ անգամ ևս  հիշելու մեր արմատներն ու աշխարհին ներկայացնելու ստեղծված հարուստ ժառանգությունը:

Տաղավարների պատրաստ լինելուց 30 րոպե անց մասնակից թիմերը 10-15 րոպե ինտերվալով սահմանված վիճակահանության կարգով կներկայացնեն իրենց մրցույթային կերակրատեսակները: Մրցույթային կերակրատեսակները մրցակցելու են հետևյալ անվանակարգերում.
  • Լավագույն համ 
  • Լավագույն տեսք 
  • Լավագույն մտահաղացում 
  • Բացարձակ հաղթող Փառատոնի հյուրերը հնարավորություն կունենան համտեսելու խորավածի բազմազան տեսակներ և մասնակիցը լինելու գեղարվեստական մասի տոնախմբության
Փառատոնին կներգրավվեն նաև կամավորական թիմեր և շահագրգիռ հասարակական կազմակերպություններ՝ ովքեր հայերեն և օտար լեզուներով փառատոնի հյուրերին կներայացնեն տաղավարների գործունեությունն ու ցուցադրությունները: Նախատեսվում է, որ փառատոնին կմասնակցեն մի կողմից Հայաստանի խոհարարական ոլորտի լավագույն ներկացուցիչները, արվեստի և ազգագրության ոլորտի շահագրգիռ ներկայացուցիչները, և բնակչություն և զբոսաշրջիկները:

Գեղարվեստական մասը կտևի 3-ից 4 ժամ:

Փառատոնի ծրագիր

15:00 – Հանդիսավոր բացման արարողություն
15:30 – ՀԳեղարվեստական մաս
16:00 – Մրցույթի ամփոփում եւ մրցանակների հանձնում
16:30 – Գեղարվեստական մասի շարունակություն
19:00 – 19:30 - Փառատոնի պաշտոնական փակում 

Տեղեկատվության համար զանգահարել`+374 98 63 13 39
Տեղեկություն
Guests խմբում գտնվող այցելուները չեն կարող մեկնաբանություն թողնել տվյալ հյուրանոցի վերաբերյալ: